Skip to main content

Constar is de grootste producent van betonnen bedrijfsvloerplaten op vier locaties in Nederland.

Constar is de grootste producent van betonnen bedrijfsvloerplaten. Sinds 1985 produceert Constar betonnen bedrijfsvloerplaten. Wij produceren dagelijks betonblokken en betonplaten op vier locaties in Nederland.

Over Constar

Constar is de grootste producent van betonnen bedrijfsvloerplaten. Sinds 1985 produceert Constar betonnen bedrijfsvloerplaten. Wij produceren dagelijks betonblokken en betonplaten op vier locaties in Nederland.

Constar produceert betonplaten in diverse maten en diktes. De betonplaten variëren (in afmeting en/of dikte) omdat deze afhankelijk zijn van verschillende toepassingen en belastingen (bijvoorbeeld aslasten). Deze platen zijn eenvoudig te leggen en kunnen indien gewenst weer herplaatst worden.

Ook is het eenvoudig om op een later tijdstip leidingen en kabels onder de verharding aan te brengen, of de vloer desgewenst te herleggen. De betonplaten zijn inzetbaar voor de meest uiteenlopende toepassingen en zijn bestand tegen grote belastingen.

Constar betonwaren BV is samen met ABC Mortel BV en Constar Prefab BV onderdeel van Constar beheer.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen klinkers en betonplaten?

Het plaatsen van klinkers is natuurlijk een erg bekende manier om een stuk straat of terrein te verharden. Aangezien veel van onze klanten ons vragen wat nu het verschil is tussen het plaatsen van betonplaten/industrievloerplaten hebben wij een paar van die verschillen onder elkaar gezet.

Plaatsing: Klinkers worden gelegd door traditionele stratenmakers en zijn dus een stuk bewerkelijker dan het plaatsen van betonplaten. Onze betonplaten zijn makkelijk te leggen vanaf de wagen doormiddel van het gebruik van een vacuüm zuignap of met hijshaken.

Uitstraling: klinkers zijn traditioneler en hebben dan ook die look. Betonplaten zijn groter en hebben een industriële uitstraling. Bij het aanleggen van een parkeerterrein of verharding van een erf worden onze betonplaten vaak gebruikt. Bij de bestrating van bijvoorbeeld een winkelstraat is het gebruik van klinkers logischer.

Economisch: Hoewel klinkers net als betonplaten herbruikbaar zijn gaan betonplaten door hun formaat en sterkte bij een goede plaatsing langer mee. Ook het leggen is bij betonplaten voordeliger doordat er minder mensen bij nodig zijn.

Hiermee hebben we de verschillen en de voor en nadelen van betonplaten en klinkers onder elkaar gezet. We hopen hiermee onze (toekomstige) klanten goed te informeren zodat de juiste keuze voor het werk gemaakt kan worden. Indien er nog meer vragen zijn over verschillende manieren van terreinverharding horen we het graag!

Wat is het verschil tussen een industrieplaat, een betonplaat, een stelconplaat en een agriplaat?

Veel mensen weten eigenlijk niet wat de juiste benaming is voor de vloerplaten gemaakt van beton. Er zijn in de loop der jaren vele benamingen ontstaan:

– Betonnen vloerplaat
– Industrieplaat
– Betonplaat
– Agriplaat
– Stelconplaat
– Betondal (Belgische benaming)

Al deze benamingen worden gebruikt voor platen waarmee er terrein te verharden is. Ze dienen dus allemaal hetzelfde doel. Wel kan het zo zijn dat er in de productie methode en/of kwaliteit verschil in producten van verschillende leveranciers zit. Zo worden sommige platen machinaal gemaakt, en sommige nog door middel van een handmatig proces. Bij Constar maken we onze platen al sinds 1985 en hebben we er al vele honderdduizenden mogen leveren!

Wil je een overzicht van al onze betonplaten? Kijk hier voor ons volledige overzicht van betonplaten . Naast betonplaten maken we ook prachtige betonblokken.

Wat is het verschil tussen asfalt en betonplaten?

Net als het leggen van betonplaten is asfalteren een manier om een terrein of stuk grond te verharden. Op deze manier wordt het mogelijk om het verharde terrein te gebruiken om bijvoorbeeld er overheen te rijden/ lopen of om er materiaal op te slaan. Maar wat zijn nou de verschillen tussen asfalteren en het leggen van betonplaten/industrievloerplaten?

  • Herplaatsbaar: betonplaten kunnen toegepast worden als tijdelijke terreinverharding. Het voordeel is dan dat wanneer je de platen weer nodig hebt je ze kan oppakken en ergens anders weer kunt gebruiken of tweedehands kan verkopen. Dit maakt betonplaten economisch veel interessanter dan asfalteren.
  • Uitstraling: Over smaak valt niet te twisten maar beide producten hebben natuurlijk een heel andere uitstraling. Betonplaten hebben een industriële look en asfalt is in een geheel gestort dus ziet er strakker uit.
  • Rijcomfort: bij het aanleggen van een snelweg kiest men logischerwijs voor Asfalteren omdat auto’s daar met zo’n 100 kilometer per uur overheen moeten kunnen rijden. Maar op bijvoorbeeld een parkeer of industrieterrein zijn betonplaten een logische keuze.
  • Duurzaamheid: door veranderingen in de oppervlakte en ondergrond van het te verharden terrein kan het voorkomen dat asfalt scheurt of slijt en dus vervangen/gerepareerd moeten worden. Indien betonplaten goed gelegd en gebruikt worden kunnen ze met gemak 30 jaar gebruikt worden zonder aan vervanging toe te zijn. Bij asfalt is een reparatie toch snel iedere 5 jaar nodig. De totale levensduur van ZOAB asfalt is bijvoorbeeld maar 10 jaar.
  • Plaatsen: Het plaatsen van betonplaten is erg eenvoudig. Ze kunnen vanaf de wagen gelegd worden als de ondergrond mooi vlak gemaakt is. Voor het aanbrengen van asfalt is een duurder proces nodig en meer apparatuur zoals een wals etc.

We hopen dat we op deze manier de verschillen tussen asfalteren en het verharden van een terrein met betonplaten wat duidelijker en overzichtelijker gemaakt hebben. Indien er nog meer vragen zijn over verschillende manieren van terreinverharding horen we het graag!

Wat zijn de legvoorschriften van Constar?

Bij het leggen van betonplaten dien je rekening te houden met de volgende onderwerpen:

  • Fundering
  • Ondergrond
  • Legbed

Zand behoort te voldoen aan de de omschrijving: ‘zand met een permanente draineerfunctie’. De mate van draagkracht wordt uitgedrukt in de beddingsconstante.

Deze behoort minimaal 60.000 KN/m3 te zijn. De mate van verdichting van het legbed moet zodanig zijn zijn dat een minimale proctorwaarde van 98% wordt gehaald.

Wil je meer informatie over onze legvoorschriften? Deze kan je hier downloaden.

Hebben jullie ook keerwanden?

Keerwanden van Constar Megablocks

Door het ontwerp van de Megablocks is het erg makkelijk om de blokken op meerdere manieren toe te passen. Een van die manieren is om met de Megablocks keerwanden te creëren. De functie van een keerwand is zoals de naam al doet vermoeden om materiaal te ‘keren’ dus tegen te houden. Doordat de blokken stapelbaar zijn is het erg gemakkelijk om er wanden mee neer te zetten waardoor op elk terrein en in elke vorm materiaal opgeslagen/gekeerd kan worden. Door het formaat en het gewicht van de Megablocks staan ze stevig en houden ze enorm veel materiaal tegen.

Als u dus geïnteresseerd bent in betonnen keerwanden plaatsen bent u bij Constar aan het goede adres. Het is daarnaast ook erg gemakkelijk om de Megablocks opnieuw te gebruiken in een andere opstelling. De prijs van betonnen keerwanden is ook simpel uit te rekenen met de calculator op onze website. U vult gewoon in hoeveel blokken u nodig heeft en onze website rekent uit wat het u kost inclusief de transportkosten.

Indien u vragen heeft over het toepassen van Constar Megablocks als betonnen keerwanden kunt u ons natuurlijk ook altijd even bellen of mailen!

Klik hier om naar de betonblokken te gaan.

Wat gebeurd er met de betonplaten tijdens vorst?

De Nederlandse winters worden gekenmerkt door het zogenaamde kwakkelweer. Dit betekend dat er veelvuldige afwisseling is van vriezen, dooien en neerslag. Hierdoor ontstaat vervolgens gladheid. Om deze gladheid te verhelpen wordt er gebruik gemaakt van dooizout.

Als met water verzadigd beton bevriest, wordt het water in het beton van de omgeving
afgesloten; het water bevriest immers van buiten naar binnen. Bij bevriezen zet water ongeveer 9% uit. Door bevriezing van een deel van het water komt het nog niet bevroren water onder druk te staan. Deze drukken zijn zo hoog dat het beton inwendig kapot gedrukt kan worden en de constructie niet meer bruikbaar is.

Het gebruik van dooizout vormt een ernstige complicatie voor beton. Kenmerkend voor vorstdooizoutschade is een afschilfering van de oppervlaktelaag. De werking van dooizout berust op verlagen van het vriespunt van water in een zoutoplossing. Bij strooien van zout op een ijslaag smelt het ijs. Om ijs te laten smelten is warmte nodig. Deze wordt onttrokken aan het onderliggende beton, waardoor de temperatuur plotseling sterk kan dalen.
Strooien van dooizout op besneeuwd of met ijs bedekt beton heeft dus dezelfde werking als een felle vorstaanval op dit betonoppervlak. Bij vorst-dooizoutschade heeft een (meestal oppervlakkige) afschilfering van de oppervlaktelaag plaats. De buitenhuid van het beton vriest kapot en schilfert af.

Gebruik van dooizouten leidt tot een intensievere ‘vorstbelasting’. Dooizouten werken
vriespuntverlagend. Deze vriespuntverlaging neemt met de concentratie dooizout toe. Aan het betonoppervlak zullen de concentratie en de vriespuntdaling het hoogst zijn. Naar binnen toe nemen de concentratie en de vriespuntdaling af. Gezien de temperatuurgradiënt in het beton heeft dit tot gevolg dat het inwendige en de oppervlaktelaag eerder kunnen bevriezen dan de tussenliggende laag. Bij nog lagere temperaturen, dus verder afkoelen van het beton, bevriest ook de tussenliggende laag. De reeds bevroren toplaag wordt dan afgedrukt (scaling of afschilfering), omdat het onder druk staande water zit opgesloten tussen twee bevroren lagen.

Certificeringen

Constar staat voor kwaliteit. Om dit te onderstrepen zijn alle Constar Betonwaren Fabrieken door KIWA gecertificeerd. Download onze KIWA-certificaten in PDF formaat per locatie. Handig voor uw bestek!

Close Menu