Veelgestelde vragen

Om u verder op weg te helpen hebben wij speciaal deze pagina aangemaakt.
Hier kunt u de antwoorden vinden op de meest gestelde vragen die wij
vaak krijgen. Mocht uw antwoord er toch niet tussen zitten, schroom
dan niet en zoek contact met ons op.

Wij antwoorden met liefde al uw beton gerelateerde vragen.

Wat en wie is Constar?

Constar is de grootste producent van betonnen bedrijfsvloerplaten. Sinds 1985 produceert Constar betonnen bedrijfsvloerplaten. Wij produceren dagelijks betonblokken en betonplaten op vier locaties in Nederland.

Wat is het verschil tussen een industrieplaat, een betonplaat, een stelconplaat en een agriplaat?

Veel mensen weten eigenlijk niet wat de juiste benaming is voor de vloerplaten gemaakt van beton. Er zijn in de tussentijd ook al veel namen ontstaan zoals;

– Betonnen vloerplaat
– Industrieplaat
– Betonplaat
– Agriplaat
– Stelconplaat
– Betondal (Belgische benaming)

En eigenlijk zijn al deze benamingen correct. We hebben het namelijk hier allemaal over hetzelfde product. Er zit dus geen verschil tussen de platen omdat het beestje een ander naampje heeft.

Asfalt vs betonplaten

Net als het leggen van betonplaten is asfalteren een manier om een terrein of stuk grond te verharden. Op deze manier wordt het mogelijk om het verharde terrein te gebruiken om bijvoorbeeld er overheen te rijden/ lopen of om er materiaal op te slaan. Maar wat zijn nou de verschillen tussen asfalteren en het leggen van betonplaten/industrievloerplaten?

  • Herplaatsbaar: betonplaten kunnen toegepast worden als tijdelijke terreinverharding. Het voordeel is dan dat wanneer je de platen weer nodig hebt je ze kan oppakken en ergens anders weer kunt gebruiken of tweedehands kan verkopen. Dit maakt betonplaten economisch veel interessanter dan asfalteren.
  • Uitstraling: Over smaak valt niet te twisten maar beide producten hebben natuurlijk een heel andere uitstraling. Betonplaten hebben een industriële look en asfalt is in een geheel gestort dus ziet er strakker uit.
  • Rijcomfort: bij het aanleggen van een snelweg kiest men logischerwijs voor Asfalteren omdat auto’s daar met zo’n 100 kilometer per uur overheen moeten kunnen rijden. Maar op bijvoorbeeld een parkeer of industrieterrein zijn betonplaten een logische keuze.
  • Duurzaamheid: door veranderingen in de oppervlakte en ondergrond van het te verharden terrein kan het voorkomen dat asfalt scheurt of slijt en dus vervangen/gerepareerd moeten worden. Indien betonplaten goed gelegd en gebruikt worden kunnen ze met gemak 30 jaar gebruikt worden zonder aan vervanging toe te zijn. Bij asfalt is een reparatie toch snel iedere 5 jaar nodig. De totale levensduur van ZOAB asfalt is bijvoorbeeld maar 10 jaar.
  • Plaatsen: Het plaatsen van betonplaten is erg eenvoudig. Ze kunnen vanaf de wagen gelegd worden als de ondergrond mooi vlak gemaakt is. Voor het aanbrengen van asfalt is een duurder proces nodig en meer apparatuur zoals een wals etc.

We hopen dat we op deze manier de verschillen tussen asfalteren en het verharden van een terrein met betonplaten wat duidelijker en overzichtelijker gemaakt hebben. Indien er nog meer vragen zijn over verschillende manieren van terreinverharding horen we het graag!

Klinkers vs betonplaten

Het plaatsen van klinkers is natuurlijk een erg bekende manier om een stuk straat of terrein te verharden. Aangezien veel van onze klanten ons vragen wat nu het verschil is tussen het plaatsen van betonplaten/industrievloerplaten hebben wij een paar van die verschillen onder elkaar gezet.

  • Plaatsing: Klinkers worden gelegd door traditionele stratenmakers en zijn dus een stuk bewerkelijker dan het plaatsen van betonplaten. Onze betonplaten zijn makkelijk te leggen vanaf de wagen doormiddel van het gebruik van een vacuüm zuignap of met hijshaken.
  • Uitstraling: klinkers zijn traditioneler en hebben dan ook die look. Betonplaten zijn groter en hebben een industriële uitstraling. Bij het aanleggen van een parkeerterrein of verharding van een erf worden onze betonplaten vaak gebruikt. Bij de bestrating van bijvoorbeeld een winkelstraat is het gebruik van klinkers logischer.
  • Economisch: Hoewel klinkers net als betonplaten herbruikbaar zijn gaan betonplaten door hun formaat en sterkte bij een goede plaatsing langer mee. Ook het leggen is bij betonplaten voordeliger doordat er minder mensen bij nodig zijn.

Hiermee hebben we de verschillen en de voor en nadelen van betonplaten en klinkers onder elkaar gezet. We hopen hiermee onze (toekomstige) klanten goed te informeren zodat de juiste keuze voor het werk gemaakt kan worden.   Indien er nog meer vragen zijn over verschillende manieren van terreinverharding horen we het graag!